به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این باره تصریح کردند: «ما در عصر ارتباطات زندگی میکنیم. امروز میدانید که همه اخبار دنیا در همین یک لحظه مخابره میشود. در گذشته میگفتند دنیا دهکده شده است اما حالا یک خانه شده است. اینجا نفسی بکشید در آن سر دنیا صدای نفستان میآید. امروز جوانان انتظار دارند و توقع دارند. این بچهها و زنان، امروزی هستند. باید این شرایط را حکومتها در نظر بگیرند. یک جوان و بچه با سالخوردهای که مال هفتاد، هشتاد، نود سال قبل است فرق میکند. مردم نود ساله و هشتاد ساله نمیتوانند برای جوانان تصمیم بگیرند مگر اینکه از انتظارات جوانان اطلاع داشته باشند.»
امام جمعه اهلسنت زاهدان افزودند: «در قوانین دنیا هر بیستوهفت یا بیستوهشت سال تجدیدنظر میکنند. نسل جدید، شرایطی جدید و نیازها و احتیاجات متفاوتی دارد. بسیار جای تأسف است که کلیت قانون اساسی ما همان قانونی است که ۴۴ سال پیش تصویب شده است. این قانون باید مطابق با شرایط زمان بهروز شود. مسئولان امر و تصمیمگیرندگان و مجلس باید این شرایط جدید را در نظر بگیرند. کسانی که میگویند ما دین اسلام را جاری میکنیم، بدانند که اگر شرایط عصر حاضر و نیازهای زمان را در نظر نگیرند، موفق نمیشوند. در دین اسلام و قرآن ظرفیت وجود دارد. قرآن و سیره آنحضرت بهروز است و دنیا باید این را در نظر بگیرد.»
ممانعت از تحصیل زنان شایسته هیچ نظامی نیست
مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: «زن و مرد هردو از جنسی واحد هستند و نوعشان فرق میکند. فطرت و طبیعت زنان و مردان از روی حکمت است و زن و مرد در حقوق برابر هستند. باید حق و حرمت زنان مراعات شود و جوامع انسانی و بشری و حکومتها باید بیشتر به زنان توجه کنند. تعلیم زن و مرد فرقی ندارد. علم روز و علوم دانشگاهی و علوم شرعی و دینی همه برای زنان و مردان لازم و مساوی است و فرقی ندارد.»
ایشان ادامه دادند: «حکومتها وظیفه دارند برای زنان و مردان زمینه تحصیل را فراهم کنند. برای هیچ حکومت و نظامی شایسته نیست که جلوی تعلیم زن یا مرد را بگیرد. اینها جزو واجبات زمانه هستند. شرایط را دریابیم که امروز در چه شرایطی زندگی میکنیم. جوانان، زنان و بچهها را دریابیم.»
آزادی، برابری و عدالت خواستههای ملت هستند
امام جمعه زاهدان درباره شکنجه و اعدام جوانان در کشور گفتند: «توصیه ما آن است که به جوانان ترحم شود و آنان را سرخورده نکنیم. جوان سرشار از آرزوی زندگی و آینده است و برای آینده خود اعتراض میکند. این جوانان را باید قانع کرد و خواسته آنان را برآورده کرد. جوانان را به زندان نیندازید. به بچهها و زنان ترحم کنید و با آنان صحبت کنید و اگر حرفشان صحیح است، قبول کنید و اگر اشتباه میگویند، قانعشان کنیم اما با آنها بیرحمی نشود و آنها را شکنجه و اعدام نکنید. پیامبر اعظم بر اینها ترحم و شفقت کرده و نسبت به آنها توصیه کرده است. با سیره آنحضرت که امروز در زندگی مسلمانان کمرنگ شده است، مسائل اخلاقی را باید رعایت کنیم و این میتواند تأثیرگذار باشد.»
ایشان افزودند: «نابرابری در دین اسلام و سیره آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم نیست. سیره آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم عدالت و مساوات است. در تمام تمدنهای دنیا، بهترین اقتدار هر سیستم و حکومتی، آزادی و برابری و اجرای عدالت بین همه آحاد ملت است. اینها خواستههای ملت هستند. هرکسی در مذهب، روش و معتقداتش باید آزاد باشد و کسی برای دیگری مزاحمت ایجاد نکند. هرجای دنیا هرکسی به روش خودش خدا را عبادت میکند و وابسته به هر دینی که باشد، باید آزادی خود را داشته باشد. این آزادی حیاتی است.»
در زمینه فراگیری علم، زنان جلوترند
مولانا عبدالحمید بیان داشتند: «این ایام کنکور در کشور ما برگزار میشود و من از یک نفر سوال کردم و آمار داد که شصت درصد شرکتکنندگان کنکور، زن و چهل درصد، مرد هستند. معلوم میشود که در زمینه فراگیری علم زنان جلوترند. گفتهاند که نمره هم همینطور تفاوت دارد و قبولی زنان بیشتر از مردان است. معلوم است که هم زن و هم مرد استعداد دارند و زنان تلاش بیشتری میکنند. باید همه به زنان توجه کنند.»
ایشان تأکید کردند: «صحبت از کنکور کردم و عرضمان این بود که جوانان باید به دانشگاه بروند و درس بخوانند. دانشجویانی که در زندان هستند باید آزاد شوند و اگر تعلیق شدهاند، بگذارید علم کسب کنند. راهشان را نبندید. همه جوانان ما باید درس بخوانند. آینده متعلق به کسی است که دارای علم باشد؛ چه دانش دینی و چه دانش روز. همه اینها نیاز و ضرورت بشر هستند.»
عقبماندگی کشور به خاطر جو امنیتی است
امام جمعه اهلسنت زاهدان با اشاره به افزایش بیش از دوبرابری ایستهای بازرسی در زاهدان گفتند: «اخیرا در شهر ما جو شدید امنیتی برقرار است و ۷ ایست بازرسی به ۱۵ ایست بازرسی رسیده است. اعتقاد و خواسته همه مردم همین است که نباید شهر را امنیتی کرد. اصلا عقبماندگی استان ما و کشور ما از همین جو امنیتی کشور است. جو امنیتی ضد توسعه است و هرجا جو امنیتی شود نمیتوان آنجا سرمایهگذاری کرد و توسعه حاصل کرد.»
ایشان افزودند: «در خیلی از دولتها وقتی مردم در انتخابات شرکت میکردند، خواسته همین بود که جو امنیتی برداشته شود اما هیچزمانی این اتفاق نیفتاد و حالا این جو تشدید شده است. مردم خودشان امنیت را رعایت میکنند. اینجا همه مردم رعایت امنیت را از فرایض خود میدانند. برای اینکه شرایط زندگی به حالت عادی باشد، جو امنیتی نباید باشد. سختگیریهای زیادی در ورودیهای شهر است و انشاءالله اینها را بردارند.»
در شعارها توهین نکنید
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: «شهید هرمزی یکی از مجروحان جمعه خونین بود که در کما بود و درگذشت. دعا کنید الله تعالی این شهید و همه شهدا را درجات عالی نصیب کند. هنوز هم بعضی از مجروحان زاهدان و خاش فوت میکنند و ما امیدواریم درجه این شهدا عالی و بلند باشد. این شهدا مظلومانه زده شدند. عاملان و آمران همه باید مجازات شوند.»
مولانا عبدالحمید در پایان به معترضان زاهدانی نیز توصیه کردند: «چیزی که به من سخت میگذرد، توهین و فحش و فرستادن شعار «مرگ» بر شخص است. این در سیره آنحضرت و اخلاق ما نیست که کسی لعنت بفرستد و به دیگری توهین کند. اخلاق و فرهنگ من و شما این را نمیپذیرد. حرمتها را حفظ کنیم. کسی خواسته و انتقادی دارد، حرفش را بزند. شعار مثبتی دارد هم بگوید اما نه به کسی «مرگ» بگویید نه توهین کنید.»
- منبع خبر : پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان