شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه (۵ بهمن ۱۳۹۷) اهلسنت زاهدان، با بیان اینکه دوری از دستورات شریعت اسلام دلیل ناکامی مسلمانان در عرصههای مختلف است، اتباع از قرآن و سنت را تنها راه نجات تمام جهانیان دانستند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید ضمن تلاوت آیه «وَ مَنْ يُطِعِ […]
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه (۵ بهمن ۱۳۹۷) اهلسنت زاهدان، با بیان اینکه دوری از دستورات شریعت اسلام دلیل ناکامی مسلمانان در عرصههای مختلف است، اتباع از قرآن و سنت را تنها راه نجات تمام جهانیان دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید ضمن تلاوت آیه «وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفيقاً» [نساء: ۶۹] گفتند: خداوند متعال برای بشریت کتابی فرستاده که در هر جای دنیا و در هر عصری زندگی کند برای همه نیازهایش بهترین هدایت را دارد و پیامبری را مبعوث کرده که سیرت و اخلاق او بهترین الگوست و شریعتی عنایت کرده که دین اعتدال و میانه است. اسلام برای دین و دنیا بهترین راهنمایی را دارد و تا قیامت برای جهانیان مایۀ نجات است.
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: ملت مسلمان اگر باخدا باشد میتواند برای تمام ملتها نجاتبخش و رحمت باشد، زیرا پیامبرشان برای تمام مردم «رحمت» بوده است. جای افسوس است ملتی که چنین شریعت، قانون و پیامبری دارد بازهم ناکام شود و برای نجات و تعیین سرنوشتش محتاج ملتهای دیگر باشد و به سوی آنها دست دراز کند.
ایشان «فاصله داشتن مسلمانان از اسلام» را علت اصلی ناکامی در عرصههای مختلف دانستند و خاطرنشان کردند: دلیل تمام ناکامیهای مسلمانان آن است که از شریعت که راه عزت، سربلندی و نجات و رستگاری است فاصله گرفته اند و به جای اینکه از قرآن هدایت بگیرد چشمشان به راهنمایی رهبران و فرهنگهای دنیاست. جای افسوس است که کشورهای اسلامی برای حل کارهای خود به سیرت، سنت و راه و روش رحمةللعلمین و به قرآن مراجعه نمیکنند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه «اطاعت از خدا و عمل بر شریعت» را آسان دانستند و افزودند: اگر ما در زندگیمان از کتابالله و سنتهای آنحضرت اطاعت میکردیم میتوانستیم دنیا را نجات بدهیم. اطاعت از دین آسان است؛ خواندن نماز، دادن زکات، نگهداشتن روزه و پرهیز از گناه چه مشکلی دارد؟ ارتکاب حرام زندگی را خراب میکند و برعکس در پرهیز از گناه و اطاعت خدا نجات است.
نباید زمینه «طلاق» در جامعه فراهم شود/ «طلاق» منفورترین حلال در نزد پروردگار است
امامجمعه اهلسنت زاهدان در بخشی دیگر از سخنانشان ضمن ابراز نگرانی از «بالارفتن آمار طلاق در کشور» از طلاق بهعنوان «زشتترین و منفورترین امر نزد خدا» یاد کردند و «مشاوره با دختران در امر ازدواج»، «پرهیز از سختگیری در موافقت با خواستگار»، «رعایت حقوق زوجین»، «جستجوی راهحلهای دیگر غیر از طلاق»، «پرهیز از طلاق در حالت خشم» و «هوشیاری نسبت به مکرهای آدمهای شیاد» را برای جلوگیری از فراهمشدن زمینهی طلاق مؤثر دانستند و اظهار داشتند: متاسفانه امروزه در جامعه ما آمار طلاق بالا رفته و به همه مناطق سرایت کرده است.
مولانا عبدالحمید در ادامه افزودند: «ازدواج» سنت رسولالله و دستور خدا و یکی از کارهای خوب است، اما «طلاق» اگرچه در مواردی که زن و شوهر به مشکل و حرج افتاده باشند جایز است، ولی یکی از زشتیها و از بدترین امور نزد خداوند است. چنانکه پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوسلّم فرمودهاند: «أَبْغَضُ الْحَلَالِ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى الطَّلَاقُ» («طلاق» منفورترین حلال در نزد خداوند متعال است) الله تعالی از طلاق متنفر است، طلاق در صورتی جایز است که ادامۀ زندگی ممکن نباشد و طلاق تنها راه چاره باشد.
ایشان با بیان اینکه «نباید زن و شوهر زمینۀ طلاق را فراهم کنند» زوجین را به رعایت حقوق همدیگر توصیه کردند و گفتند: نباید زمینۀ طلاق مهیّا شود؛ حقوق زن و شوهر بر یکدیگر از سنگینترین حقوق است، زن حقوقی دارد که در جامعه باید رعایت شوند. شوهر باید مسکن، لباس و نفقه زن را به اندازۀ توانش تأمین کند، با او محبت کند و با اخلاق خوب با زن رفتار کند، حرمت و کرامتش را حفظ کند و به خانواده و والدینش احترام بگذارد.
خطیب جمعه زاهدان افزودند: زن هم باید حقوق شوهر را مراعات کند؛ خدمت شوهرش را انجام بدهد و به خانوادهاش احترام بگذارد. از دیگر حقوق شوهر آن است که زن بدون اجازۀ شوهر از خانه خارج نشود و کسی را که شوهر به ورودش راضی نیست به خانه راه ندهد.
ایشان در ادامه به تلاش برای ازبین بردن اختلافات خانوادگی توصیه کردند و گفتند: اگر بین زن و شوهر اختلافی بهوجود آمد، نمایندگانی از خویشاوندانشان تعیین شوند تا بینشان آشتی برقرار کنند، چنانکه خداوند توصیه کرده است: «وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَکَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَکَماً مِنْ أَهْلِها» [نساء: ۳۵].
مدیر دارالعلوم زاهدان نسبت به طلاق در حالت خشم هشدار دادند و گفتند: جاری کردن الفاظ طلاق هنگامی که فرد عصبانیست اشتباه است و پشیمانی بهوجود میآورد. اگر شوهر ارادۀ طلاق دارد وقتی طلاق بدهد که پس از مدتها فکر، استخاره و مشورت به این نتیجه رسیده است که دیگر راهی جز «طلاق» باقی نمانده است.
ایشان در ادامه به روش مسنونِ طلاق در صورت ضرورت اشاره کردند و افزودند: مرد نباید زن را بیشتر از یک طلاق بدهد؛ یک طلاق «طلاق سنت» و برابر با شریعت است، اما سه طلاق بدعت، گناه و ممنوع است، ولی اگر کسی زنش را سه طلاق بدهد بههرحال هر سه طلاق واقع میشوند و زن «مغلظه» میگردد.
در امر ازدواج با دختران مشورت شود
امامجمعه اهلسنت زاهدان به «مشورت با دختران در امر ازدواج» تاکید کردند و گفتند: امروز شرایط دنیا تغییر کرده است و شرایط سنتی قدیم نیست. لذا با دختران در امر ازدواج مشورت کنید. اگر دختر ناراضی است شما حق ندارید او را در امر ازدواج با کسی مجبور کنید. دختر باید در تشکیل زندگی زناشویی خودش دخیل باشد، راضی باشد و مشورت بدهد و والدین هم از او نظر بخواهند.
ایشان افزودند: بر دختران سختگیری نکنید، اگر دختر نسبت به خواستگاری که مناسب است رضایت و اصرار دارد با ازدواجش موافقت کنید. اگر فردا با مشکلی مواجه شد خودش مقصّر است و شما هم به توصیۀ شریعت عمل کردهاید. برای دختر و زن حقّ قائل شوید، دختران را تهدید نکنید. زمان خشونت، تهدید و سختگیری گذشته است.
مولانا عبدالحمید در پایان این بخش از سخنانشان خطاب به والدین گفتند: مواظب دخترانتان باشید تا کسی آنها را فریب ندهد و به حیایشان ضربه وارد نکند. امروز انسانهای شیاد، حیلهگر، دروغگو و حرفهای هستند که به نام «ازدواج» دختران و خانوادههای خوب را فریب میدهند. فرار دختران امروزه به یک چالش بسیار خطرناک تبدیل شده است. الله تعالی دختران و پسران را از شر این اشرار و فتنهگران نجات دهد.
اجرای کامل «شریعت اسلام» میتوانست کشور را به الگویی برای جهانیان تبدیل کند
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی دیگر از سخنانشان در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان با بیان اینکه اجرای کامل دستورات اسلام ازجمله «اجرای عدالت» در کشور میتوانست ایران را به الگویی برای جهانیان تبدیل کند، اظهار داشتند: تنها راه نجات در عمل به قرآن و سنت و شریعت اسلام و اجرای عدالت است. ای کاش امروز شریعت اسلام در جمهوری اسلامی ایران صددرصد پیاده و عدالتی که در قرآن، سنت، عملکرد سیدنا ابوبکر صدیق، عمر فاروق، عثمان غنی، علی مرتضی و حسن و حسین رضیاللهعنهم اجمعین و ائمه اهلبیت آمده است اجرا میشد.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان افزودند: کاش به سیرت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم و سیرت سیدنا علی رضیاللهعنه که فرمودند اگر انگیزۀ اجرای عدالت و گرفتن حق مظلوم از ظالم نبود این حکومت برایم هیچ ارزشی نداشت، عمل میکردیم.
مدیر دارالعلوم زاهدان تصریح کردند: اگر ما در کشور به دستورات شریعت اسلام بهطور کامل عمل میکردیم، میتوانستیم نمونهای از عدالت، انصاف، رعایت حقوق و آزادیهای فردی و اجتماعی را به جهانیان ارائه کنیم و در این زمینه الگوی عملی برای دیگران باشیم.
امامجمعه اهلسنت زاهدان خاطرنشان ساختند: در سیرت پیامبر اکرم، خلفای راشدین و ائمه اهلبیت حقوق آحاد جامعه دارای هر مذهب، اعتقاد، زبان و گرایشی که هستند رعایت شده است. در دین اسلام هیچ تفاوتی بین عرب و عجم و سیاه و سفید نیست، بلکه همه با هم برابر هستند و نگاه اسلام به تمام مذاهب، قومیتها و زبانها یکسان است.
مولانا عبدالحمید در پایان اظهار امیدواری کردند که تمام ادارات، نهادها، ارگانها و همۀ مردم و مسئولین به کتابالله و سنت رسولالله صلیاللهعلیهوسلم برگردند و دستورات شریعت اسلام را در تمام مراحل عملی کنند.