مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، دیروز (سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹) در جلسهای که با عنوان «نشست هماندیشی جمعی از علما و روحانیون اهلسنت سیستانوبلوچستان» در استانداری برگزار شد، ضمن برشمردن راههای ایجاد اعتماد در یک جامعه، بر لزوم «احساس مسئولیت» و «عزم و ارادۀ جدی» از سوی مسئولین برای توسعهیافتگی و حل مشکلات کشور و استان […]
مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، دیروز (سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹) در جلسهای که با عنوان «نشست هماندیشی جمعی از علما و روحانیون اهلسنت سیستانوبلوچستان» در استانداری برگزار شد، ضمن برشمردن راههای ایجاد اعتماد در یک جامعه، بر لزوم «احساس مسئولیت» و «عزم و ارادۀ جدی» از سوی مسئولین برای توسعهیافتگی و حل مشکلات کشور و استان تاکید کرد.
به گزارش سنیآنلاین، مفتی محمدقاسم خاطرنشان کرد: همۀ ما بهویژه مسئولین عزیز دنبال توسعهیافتگی هستیم که این توسعهیافتگی ملزوماتی دارد. اصل و واقعیت توسعهیافتگی آن است که حق به صاحب حق برسد، عدالت اجرا شود و مردم یک جامعه از زندگی خوب و پاکیزهای برخوردار شوند که از آن با عنوان «مدینه فاضله» یاد میشود.
رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان در ادامه اظهار داشت: پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، علاوهبر ملت ایران، مردم سایر نقاط دنیا نیز بنا بر آرزوها و انتظاراتی که داشتند این انقلاب را تایید و حمایت و همراهی کردند. تحقق آن آرزوها و انتظارات در تمام زمینهها اعم از فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، سیاسی و… حق تمام ملتهاست.
استاد برجسته حدیث و فقه دارالعلوم زاهدان در ادامه به عوامل مؤثر در حل مشکلات اشاره کرد و اظهار داشت: حل مشکلات کشور و استان مستلزم چند چیز است. اولین مورد «نیت» است؛ در هر جامعهای که بهعنوان مثال دکتر در روند مداوای بیمار، معلم در آموزش دانشآموزان، پدر در تربیت فرزندان، و مسئولین در ادارۀ امور مردم نیت خوب و درستی نداشته باشند آن جامعه گرفتار ناامنی و فاجعه میشود و بر چنین جامعهای فضای بیاعتمادی و گرویدن به بیگانگان حاکم میشود.
ایشان در ادامه گفت: داشتن اراده و عزم راسخ دومین عامل مؤثر برای حل مشکلات است. زمانی در یک جامعه تغییر و تحول واقعی میآید و مشکلات حل میشوند که عزم و ارادهای در این زمینه وجود داشته باشد؛ در غیراینصورت تغییر مدیران یک اداره یا مجموعه هیچ تاثیر و فایدهای در پی نخواهد داشت.
مفتی محمدقاسم «احساس مسئولیت» را از دیگر عوامل تاثیرگذار در حل مشکلات عنوان کرد و گفت: در طول این دههها و سالها دولتها و مسئولان زیادی رفتهاند و آمدهاند و مشخص نیست فردا چه کسانی خواهند آمد، اما چیزی که در اینخصوص بسیار مهم است، احساس مسئولیت است.
ایشان در ادامه افزود: ایجاد اعتماد بین مردم و مسئولین نیز در حل مشکلات تاثیر بسیار مهمی دارد. وقتی یک عالم یا مسئول، مشکلات مردم را مشکل خودش بداند و با تمام توان برای حل مشکلات آنها تلاش کند، این امر سبب ایجاد اعتماد میشود.
مولانا قاسمی در ادامه به بیان راههای ایجاد اعتماد پرداخت و اظهار داشت: اجرای عدالت، برنامهریزی منظم و مستمر برای حل مشکلات، مشارکتدادن مردم در امور، مشاوره و نظرخواهی، انتقادپذیری، اجراییشدن پیشنهادات سازنده، عملگرایی مسئولین و دولتمردان، و حفظ حرمت و احترام افراد از مهمترین راههای ایجاد اعتماد در یک جامعه هستند.
سردبیر فصلنامه ندای اسلام خاطرنشان کرد: وقتی احساس مسئولیت وجود داشته باشد، ریختن خون هر کدام از افراد جامعه برای ما دردناک شده و ما را پریشان و بیخواب میکند. وقتی مردم مشاهده کنند که یک مسئول نه بهخاطر روابط خویشاوندی، بلکه بهخاطر شایستگی و عملگرایی خودش انتخاب یا انتصاب شده است، این سبب ایجاد اعتماد در جامعه میشود.
مسئولان از علمای خیرخواه و دلسوز مشورت بگیرند/ هر انتقادی را مغرضانه تلقی نکنیم
ایشان در ادامۀ سخنانش بر لزوم «انتقادپذیری» تاکید کرد و گفت: ما نباید هر انتقادی را مغرضانه تلقی کنیم، بلکه انتقادها را بشنویم؛ اگر درست بود از فرد منتقد تشکر کنیم. یکی از خلفای راشدین میفرماید: «رَحِمَ اللهُ إمرَأً أَهدَى إلَيَّ عيُوبِي»؛ خداوند رحم کند و جزای خیر بدهد به کسی که من را نسبت به عیبها و نقاط ضعفم آگاه میکند.
رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان خاطرنشان ساخت: اگر احساس مسئولیت و عزم و ارادۀ جدی وجود داشته باشد هیچ بنبستی در مقابل مشکلات نیست و با توکل بر الله تعالی و اعتماد به مردم میتوان تمام مشکلات و بنبستها را برطرف کرد.
مولانا مفتی محمدقاسم در پایان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست و تشکر از برگزارکنندگان آن، خواستار تداوم چنین نشستهایی شد و گفت: امیدوارم این نشستهای مشورتی با علمای خیرخواه و دلسوز بهصورت مداوم و مستمر برگزار شوند. شیخ احمد سرهندی رحمهالله، یکی از علمای برجستۀ هندوستان که ملقب به «مجدد الف ثانی» است، وقتی مشاهده کرد که علمای سوء به حکام آن زمان مشورتهای بد میدهند، در نامهای خطاب به حاکمان نوشت که نزد علمایی بروید که خیرخواهانه و دلسوزانه به شما مشورت میدهند و اعتماد آنها را به دست بیاورید./سنىآنلاين
https://www.sunnatonline.org/?p=38597