شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در محفل شب شعر بلوچی که با موضوع «دُرّین رسول/ پیامبر محبوب» شامگاه دیروز شنبه (١٧/آذر/١٣٩٧) در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد، «اختلاف زبانها» را از آیات و نشانههای خداوند دانستند و به تلاش و کوشش در زمینۀ ادبیات و زبان بلوچی تأکید کردند. ایشان همچنین خواستار «تدوین کتابهایی به زبان […]
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در محفل شب شعر بلوچی که با موضوع «دُرّین رسول/ پیامبر محبوب» شامگاه دیروز شنبه (١٧/آذر/١٣٩٧) در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد، «اختلاف زبانها» را از آیات و نشانههای خداوند دانستند و به تلاش و کوشش در زمینۀ ادبیات و زبان بلوچی تأکید کردند. ایشان همچنین خواستار «تدوین کتابهایی به زبان بلوچی برای تدریس در مدارس و دانشگاهها» شدند.
به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در این مراسم اظهار داشتند: ما با اشعار خود به صفات و خوبیهای حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم چیزی اضافه نمیکنیم، بلکه با مدح و ستایش آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم اشعار خود را زیبا و ارزشمند میکنیم. شاعرانی که در نعت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم شعر میسرایند، با اشعارشان ارادت و علاقۀ خود را به آنحضرت نشان میدهند.
امامجمعه اهلسنت زاهدان با بیان اینکه «هیچکس از لحاظ ظاهر و باطن به سیرت و اخلاق پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم نمیرسد» خاطرنشان ساختند:
خداوند ظاهر و باطن آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم را زیبا خلق کرده بود. دراینباره حضرت انس رضیاللهعنه میگوید: من هیچ عطری را نبوییدم که از بوی رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم خوشتر باشد و هیچ ابریشمی را نرمتر از دستان مبارک ایشان ندیدم.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه با بیان اینکه «ما باید پیامها و دستورات الله تعالی را روی چشمانمان بگذاریم و به آنها عمل کنیم» گفتند: در ابتدای اسلام شعرا با اشعارشان اسلام را نشر کرده و دشمنان پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوسلم را هجو و نکوهش میکردند. شاعران گرامی باید با اشعار خود امربهمعروف و نهی از منکر کنند، به دین خدمت کنند و سنتهای حضرت رسولاللهعلیهوسلم را در جامعه منتشر کنند.
مولانا عبدالحمید «اختلاف زبانها» را از آیات و نشانههای خداوند دانستند و تأکید کردند: همه اقوام حق دارند از فرهنگ و زبانشان حفاظت کنند. باید برای ادبیات و زبان بلوچی نیز در حد وسیعی تلاش شود.
ایشان بر لزوم تدوین کتابهایی برای تدریس زبان بلوچی در مدارس تاکید کردند و گفتند: شاعران و نویسندگان با همدیگر نشستهایی داشته باشند و به این زبان کتابهایی تدوین کنند تا زبان بلوچی در مدارس و دانشگاهها تدریس شود. إنشاءالله هزینهها و امکانات تأمین میشوند. همیشه کارهایی که با مشورت انجام میشوند، بهتر نتیجه میدهند.