سنتآنلاین| علمای سرشناس، معتمدین متنفذ، سران طوایف و شش تن از نمایندگان سیستانوبلوچستان در مجلس شورای اسلامی، امروز چهارشنبه (۱۳ مهرماه ۱۴۰۱) در نشستی که در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد، حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان را مورد بحث و بررسی قرار داده و به بیان دغدغهها و خواستههای خود پیرامون این واقعۀ تأسفبار پرداختند. […]
سنتآنلاین| علمای سرشناس، معتمدین متنفذ، سران طوایف و شش تن از نمایندگان سیستانوبلوچستان در مجلس شورای اسلامی، امروز چهارشنبه (۱۳ مهرماه ۱۴۰۱) در نشستی که در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد، حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان را مورد بحث و بررسی قرار داده و به بیان دغدغهها و خواستههای خود پیرامون این واقعۀ تأسفبار پرداختند.
در این نشست، ابتدا شیخالاسلام مولانا عبدالحمید به روایت «اتفاق خونین جمعۀ زاهدان» و واکاوی ابعاد مختلف آن پرداختند.
ایشان تصریح کردند: روز جمعه واقعا اتفاق بسیار سنگینی بود و هیچکس تصور نمیکرد چنین حادثۀ ناگواری پیش بیاید که از یک طرف تعدادی از جوانان به سمت یک کلانتری سنگ پرتاب کنند و از جانب دیگر از هر طرف به سمت مردم گلولۀ جنگی شلیک بشود، آنهم به طرف مردمی که غیرمسلح بودند، چنانکه هیچکدام از مأمورین و نظامیان مستقر در کلانتری کشته نشدهاند.
در ادامه، علما و سران طوایف سخنانی ایراد کردند. سخنرانان از مرتبطدانستن حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان به موضوعاتی ازقبیل «گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب» شدیدا انتقاد کردند. حاضرین تصریح کردند در این حادثه هیچ گروه و فرد تجزیهطلبی نقش نداشته و فاجعۀ مذکور نتیجۀ «بیتدبیری و ناکارآمدی» نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولان استانی است.
مجموعۀ سخنرانان موارد مهمی از جمله «ریشهیابی و تحقیق و بررسی اتفاق خونین زاهدان و اطلاعرسانی درست فرایند تحقیق به مردم»، «شناسایی و مجازات طراحان، مباشران، آمران و عاملان حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان»، «دلجویی از خانوادههای شهدا، مجروحان و مالباختگان با پرداخت خونبها و غرامت»، «آزادی دستگیرشدگان مرتبط با حادثۀ زاهدان»، «توقف دستگیری و بازداشت مردم»، «تغییر اساسی در مدیریت ارشد استان» و «رفع تبعیض» مورد تأکید قرار گرفتند.
در این نشست همچنین بر لزوم تشکیل «کمیتههای مستقل حقیقتیاب» بهمنظور بررسی جمعه خونین زاهدان و پیگیری مطالبات مردم از کانالهای سیاسی، مردمی و قضایی تاکید شد.
سخنرانان در این جلسه از شبکه صداوسیمای استانی سیستانوبلوچستان (هامون) و رسانههای دولتی و حکومتی نیز بهخاطر «انتشار دروغ و وارونه جلوهدادن وقایع و اتفاقات» به شدت انتقاد کردند که باعث جریحهدار شدن احساسات مردم شدهاند.
در پایان نشست، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید طی سخنانی ضمن محکومکردن حادثۀ خونین زاهدان، «ناکارآمدی و بیتدبیری مسئولان ارشد استانی بهویژه شورای تأمین استان» را در شعلهورشدن جمعه خونین زاهدان مؤثر دانستند و با اشاره به «ناتوانی مسئولان استانی در مدیریت بحرانهای اینچنینی» خواستار «بررسی بیطرفانه و منصفانۀ حادثه زاهدان از سوی مسئولان ارشد کشوری» شدند.
مولانا عبدالحمید در ادامه ضمن تاکید مجدد بر «احقاق حق مظلومین» و «تجدیدنظر در پستهای مدیریتی استان»، معتمدین متنفذ و علمای سرشناس استان را به تلاش برای حفظ امنیت توصیه کردند.