شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی از سخنانشان در مراسم امروز (٢٨ دی ١٣٩٧) نماز جمعه اهلسنت زاهدان، با اشاره به طرح جدید استخدام نیرو در ادارات مختلف استان سیستانوبلوچستان، بر لزوم بکارگیری شایستگان و توانمندان بومی در این زمینه تاکید کردند. به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید […]
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی از سخنانشان در مراسم امروز (٢٨ دی ١٣٩٧) نماز جمعه اهلسنت زاهدان، با اشاره به طرح جدید استخدام نیرو در ادارات مختلف استان سیستانوبلوچستان، بر لزوم بکارگیری شایستگان و توانمندان بومی در این زمینه تاکید کردند.
به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید به گلایۀ بسیاری از مردم سیستانوبلوچستان درخصوص جزئیات طرح جدید استخدام نیرو در ادارات این استان اشاره کردند و گفتند: بسیاری از مردم استان سیستانوبلوچستان درخصوص طرحی که دولت درنظر دارد ۵هزار نفر در ادارات مختلف استان استخدام کند گلایه دارند و میگویند که این استخدام مخصوص افراد بومی استان نبوده و از سطح کشور انجام میگیرد.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: با توجه به اینکه آموزش و تعلیم در آموزشوپروش و دانشگاههای کشور با یکدیگر برابر نیست و امکانات آموزشی در مناطق و استانهای برخوردار و غیربرخوردار با هم برابر نیستند و استان سیستانوبلوچستان نیز جزو استانهای غیربرخوردار است، لذا دانشگاهیان و صاحبان مدرک در استانها با مرکز کشور و بعضی از استانهای خاص نمیتوانند با هم برابر باشند.
ایشان در ادامه افزودند: بسیار اندکاند افرادی که در دانشگاههای سیستانوبلوچستان تحصیل کردهاند و بتوانند با دانشآموختگان دانشگاههای استانهای خاص مانند: تهران، مشهد، اصفهان و شیراز رقابت کنند و با آنها در یک سطح قرار داشته باشند.
امامجمعه اهلسنت زاهدان سراسریکردن استخدامها در ادارات استان توسط دیوان عدالت اداری را «غیرعادلانه» دانستند و گفتند: اینکه دیوان عدالت اداری به تقسیمبندی استانی در امر استخدامها اعتراض کرده و خواستار کشوری بودن آن شده است، این غیرعادلانه است؛ استخدام عادلانه آن است که از بین نیروها و توانمندان استانی و بومی انجام بگیرد.
مولانا عبدالحمید از حضور اندک اهلسنت در ادارات استانی و کشوری نیز انتقاد کردند و گفتند: متاسفانه حضور شایستگان اهلسنت در ادارات سطح کشور بسیار محدود است. بهعنوان مثال در یکی از ادارات مرکز استان سیستانوبلوچستان از مجموع ٧٠ کارمند، فقط ٤ یا ٥ نفر اهلسنت هستند. در بعضی از ادارات زاهدان با ١٥٠ یا ٣٠٠ پرسنل، ١٠ تا ٢٠ نفر از آنها اهلسنت هستند، این درحالیست که اهلسنت ٧٠ درصد جمعیت استان را شامل میشود.
ایشان ادامه دادند: البته بهجز زاهدان، در دیگر شهرستانهای استان سیستانوبلوچستان که جمعیت اهلسنت در آنها اکثریت را شامل میشوند گلایۀ ما در امر استخدامها کمتر است و مسائل رعایت شده است، اما در مرکز استان که جمعیت فریقین با هم برابر است و شیعه و سنی با برادری و محبت با هم زندگی میکنند، باید عدالت اجرا شود تا این محبت و برادری بیشتر میشود، زیرا تداوم این اخوت بسیار مهم و حیاتیست.
خطیب جمعه اهلسنت زاهدان خاطرنشان کردند: شیعه و سنی با یکدیگر برادر هستند و ما برادرانِ شیعۀ خودمان را دوست داریم، اما این حق همۀ ماست و ما باید از حقوق قانونی یکدیگر دفاع کنیم. حضور اهلسنت در مناطقی از کشور که در اقلیت قرار دارند نیز بسیار ناچیز است. لذا دولت و حاکمیت باید این موضوع را مدنظر داشته باشند.
ایشان تاکید کردند: ما زمانی میتوانیم عدالت را اجرا کنیم که در زمینۀ استخدامها تعادل برقرار کنیم. باید در آموزشوپروش، جهاد کشاورزی و سایر ادارات کل که در مراکز استانها فعالیت میکنند و از اهمیت خاصی هم برخوردار هستند، این تعادل برقرار شود.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید تاکید کردند: متاسفانه در دولت و حاکمیت عدالت، برابری و شایستهسالاری رعایت نشده است. بنده معتقدم که شعار «شایستهسالاری» در کشور مصداق ندارد. شایستهسالاری آن است که شایستگان تمام اقوام و مذاهب با یک دید نگاه شوند و بین شایستگان ترک و کرد و لر و بلوچ و فارس و تمام اقوام تفاوت وجود نداشته باشد.
ایشان خاطرنشان کردند: درخواست و انتظار ما آن است که مسئولین نظام جمهوری اسلامی در این زمینه چارهاندیشی کنند و به خواستههای تمام اقوام و مذاهب، موافق و مخالف که همه ملت ایران هستند توجه کنند. تمام اقوام و مذاهب به مسئولین نظام چشم دوختهاند و همۀ آنها به عزت و سربلندی ایران اسلامی میاندیشند.
رانندگان عزیز بهویژه رانندگان گازوئیلفروش قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند/ دولت هرچه سریعتر جادههای مواصلاتی استان را دوبانده کند
امامجمعه اهلسنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان به افزایش تلفات جادهای در استان سیستانوبلوچستان اشاره کردند و ضمن ابراز تأسف شدید در اینخصوص، توصیههایی به مردم و مسئولین داشتند و گفتند: متأسفانه تلفات جادهای در استان بسیار زیاد است که در این حوادث شخصیتهای بسیار برجسته را از دست دادهایم و بسیاری از خانوادهها در این حوادث جادهای بیسرپرست شدهاند.
ایشان در ادامه افزودند: توصیۀ بنده در وهلۀ اول به عموم مردم و رانندگان گرامی آن است که هنگام رانندگی احتیاط کنند و قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند. رعایت این قوانین و مقررات بر ما لازم است. اگر فردی این قوانین را رعایت نکند و بیاحتیاطی در رانندگی منجر به کشته شدن فردی بشود فرد راننده قاتل محسوب میشود.
مولانا عبدالحمید پیامی هم به «رانندگان گازوئیلفروش» داشتند و گفتند: پیام بنده خطاب به کسانی که به شغل گازوئیلکشی مشغول هستند آن است که از سرعتهای غیرمجاز اجتناب کنند، زیرا الان مأموران نیروی انتظامی گازوئیلکشها را تعقیب نمیکنند، لذا نیازی به سرعت زیاد نیست و این کار کاملا اشتباه است.
ایشان ادامه دادند: برخی از رانندههای گازوئیلکش حتی وقتی که خودروی آنها حامل سوخت هم نیست باز هم با سرعت زیاد رانندگی میکنند، گویا به سرعت زیاد عادت کردهاند. لذا عزیزان گاروئیلفروش نباید سبب ناامنی جادهها بشوند؛ این پیام و نصیحت بنده را به تمام این عزیزان برسانید.
مدیر دارالعلوم زاهدان خطاب به رانندگان گازوئیلفروش گفتند: وقتی ما از حق شما عزیزان که بهخاطر بیکاری و نداشتن شغل اقدام به گازوئیلفروشی میکنید دفاع میکنیم، شما هم باید حرف ما را گوش کنید و مقررات رانندگی را رعایت کنید و به حال فرزندان خود و دیگر خانوادهها رحم کنید.
امامجمعه اهلسنت زاهدان در پایان این بخش از سخنانشان درخواستی هم از مسئولین داشتند و گفتند: از مسئولین محترم دولت تدبیر و امید میخواهیم که جادههای استان بهویژه جادههای محورهای زاهدان-خاش-ایرانشهر، زاهدان- سراوان، زاهدان- زابل و سایر جادههای مواصلاتی را هرچه سریعتر دوبانده کنند تا از تلفات بیشتر جلوگیری شود.