شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در همایشی که صبح امروز (یکشنبه ٢٥ آذر ١٣٩٧) از سوی ستاد خبری اطلاعات استان سیستانوبلوچستان برای علمای شیعه و سنی در این استان برگزار شده بود، بر لزوم سعۀ صدر و استفاده از دیدگاههای موافقان و مخالفان برای برونرفت کشور از بحرانهای موجود تاکید کردند. به گزارش سنتآنلاین به نقل از […]
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در همایشی که صبح امروز (یکشنبه ٢٥ آذر ١٣٩٧) از سوی ستاد خبری اطلاعات استان سیستانوبلوچستان برای علمای شیعه و سنی در این استان برگزار شده بود، بر لزوم سعۀ صدر و استفاده از دیدگاههای موافقان و مخالفان برای برونرفت کشور از بحرانهای موجود تاکید کردند.
به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این همایش ابتدا به جایگاه و نقشآفرینی علما در جامعه اشاره کردند و گفتند: با توجه به اینکه علما و روحانیون نسبت به دیگر اقشار جامعه درخصوص قرآن و سنت آگاهی و آشنایی بیشتری دارند، مسئولیت این قشر نیز در قبال جامعه بسیار سنگین و مهم است، زیرا میزان برخورداری از علم و دانش مسئولیت انسان را افزایش میدهد.
ایشان در ادامه افزودند: علما باید بیش از دیگران از خدا بترسند و همچنین نسبت به افراد جامعه دلسوزی و احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند. وظیفۀ علما آن است که علاوه بر اینکه به فکر اصلاح و تزکیۀ خودشان باشند، در راستای اصلاح و هدایت جامعه نیز تلاش کنند.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: علما در هر جامعه مربیان و مصلحان جامعه هستند. بیداری و هوشیاری علما برای حفاظت از جامعه بسیار حیاتی و مهم است. اگر علما گرفتار مادیات و محبت دنیا بشوند جامعه فاسد میشود.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی دیگر از سخنانشان نسبت به تصمیمهای دشمنان علیه کشورهای اسلامی بهویژه جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند و گفتند: ما اکنون در شرایطی قرار داریم که دشمنان بهویژه آمریکا و همفکرانش علیه کشور ما تصمیمهای بسیار بدی در ذهن دارند که اِعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران نمونهای از این تصمیمهاست.
امامجمعه اهلسنت زاهدان در ادامه به بیان نکاتی برای مقابله با این تصمیمها پرداختند و خاطرنشان کردند: در چنین شرایطی قبل از هر چیز ملت ایران باید وحدت و همبستگی خود را حفظ کند و کنار هم باشد، کما اینکه معمولا فشار و ایجاد تنگنا، ملتها را کنار هم قرار میدهد.
ایشان بر لزوم «تحمل و وسعتنظر» تاکید کردند و گفتند: ما باید دید خودمان را وسیعتر کنیم و تحملمان را افزایش بدهیم. دین اسلام دینیست که در آن وسعتنظر و ظرفیت بالا وجود دارد، مسلمانان و بهویژه علما که بیشتر با قرآن و سنت ارتباط دارند نیز باید از ظرفیتی که در دین اسلام وجود دارد برخوردار باشند.
مدیر دارالعلوم زاهدان افزودند: ما زمانی میتوانیم از دین اسلام و رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم که رحمةللعالمین بودند، نمایندگی کنیم که ظرفیت و تحمل ما به اندازۀ ظرفیت دین اسلام، پیامبر اکرم، صحابه و اهلبیت باشد.
«تنگنظری» در هر قشر و گروهی که باشد سبب نابودی میشود
امامجمعه اهلسنت زاهدان در ادامه خاطرنشان کردند: تنگنظری در هر قشری که وجود داشته باشد سبب نابودی میشود. علما و حوزههای علمیۀ شیعه و سنی و بزرگانی که مردم به آنها اقتدا میکنند نباید گرفتار تنگنظری بشوند. همۀ ما باید دین اسلام و سیرت پیامبر و صحابه و اهلبیت را مدنظر قرار دهیم. صحابه و اهلبیت حتی مخالفانشان را هم تحمل میکردند.
مولانا عبدالحمید بر لزوم «استفاده از نظرات و انتقادات سازندۀ تمام اقشار» تاکید کردند و گفتند: علمای شیعه و سنی و مسئولین امر باید از نظرات موافقان و مخالفان استفاده کنند و از انتقادات سازنده و راهکارهای درست دیگران استقبال کنند و آنها را بپذیرند.
ایشان تاکید کردند: معمولا دوستان مانند مخالفان نمیتوانند عیبهای ما را بهخوبی به ما تذکر بدهند، لذا باید به حرف مخالفان خودمان هم گوش کنیم؛ شاید در بین سخنان مخالفان نکتههای وجود داشته باشد که سبب اصلاح ما بشود.
امامجمعه اهلسنت زاهدان اظهار داشتند: نباید مذهبی فکر کنیم. نباید اندیشه و دیدگاههایمان منحصر در یک مذهب باشد، بلکه باید برای حفاظت از اصل اسلام بیندیشیم و تلاش کنیم، زیرا اگر اصل اسلام حفظ شود تمام مذاهب هم حفظ میشوند.
ایشان در ادامه افزودند: در زمینۀ حفاظت از کشور هم ما باید به اصل منافع کل کشور فکر کنیم. کشور هیچگاه با اندیشههایی که در یک حزب و گروه و گرایش و حتی مذهب خاص محدود باشند حفاظت نمیشود. اگر دیدگاهها وسیع باشند و همه دنبال اصلاح خود و جامعه و تجدیدنظر در دیدگاههای شخصی و گروهی باشند میتوانیم وحدت و انسجام خود را حفظ کرده و با سلامتی از فشارهای دشمنان سربلند عبور کنیم و تصمیم دشمن را تغییر بدهیم.
مولانا عبدالحمید بر لزوم «حفظ امنیت» نیز تاکید کردند و گفتند: امنیت بسیار حیاتی و مهم است. همۀ علما تلاش کنند که امنیت در منطقه حفظ شود. ما مشکلاتی داریم، اما این مشکلات باید با گفتمان و سعهصدر و به نحوی پیگیری شوند که هم دشمنان سوءاستفاده نکنند و هم ما به خواستههایمان برسیم.
امامجمعه اهلسنت زاهدان در پایان توصیهای به علما و مسئولین داشتند و گفتند: توصیۀ بنده به علمای شیعه و سنی و مسئولین کشوری و مدیران استانی آن است که مردم را ببینند و خواستههای مردم را بشنوند و به دغدغههای مردم در استان و کشور رسیدگی کنند تا بتوانیم وحدت و انسجام خودمان را حفظ کنیم.