به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، متن این بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ادعای رسانههای حکومتی مبنی بر جعل هویت توسط برخی اساتید و طلاب دارالعلوم زاهدان خلاف واقع و کذب محض است. حضور برخی طلاب افغان در دارالعلوم زاهدان امری طبیعی است؛ زیرا میلیونها مهاجر افغان با مدارک قانونی در ایران اقامت دارند و فرزندان همین مهاجرین در مدارس دولتی، دانشگاهها و مراکز آموزشی مختلف تحصیل میکنند، و اکثر طلاب مهاجری که در دارالعلوم زاهدان تحصیل میکنند، خانوادههایشان در ایران اقامت دارند.
این ادعا در حالی مطرح شده که طلابی از حدود ۱۳۰ کشور منجمله افغانستان و شیعیان دیگر کشورها در حوزه علمیه جامعة المصطفی جذب و ثبت نام میشوند؛ صدها جوان اهل سنت هم از کشورهای مختلف جذب این حوزه علمیه میشوند و توسط مدرسان غیر اهل سنت، به گفتۀ برخی از مسئولان این حوزه، «معارف شیعه» به آنها آموزش داده میشود. امثال این حوزه علمیه که سالانه صدها میلیارد تومان بودجه از بیتالمال به آن اختصاص داده میشود، و عملکردشان برخلاف وحدت بین مسلمانان است از نگاه گردانندگان رسانههای حکومتی عیب نیست و اشکال ندارد، اما اگر تعدادی از طلاب اهل سنت به مدارس دینی همکیشان و هممذهبان خود برای تحصیل مراجعه کنند، حساسیت نشان میدهند و سروصدا راه میاندازند. چرا این رسانهها یک طرف سکه را میبینند و طرف دیگر ماجرا را نمیبینند؟ راه ما اعتدال و میانهروی است، و طلابی که اینجا درس میخوانند راه تقریب بین همۀ مسلمانان جهان و دلسوزی برای انسانیت را میآموزند. نهادهای مختلف بهخوبی واقفند که طلاب ما در مسائل جاری کشور هیچ نوع دخالتی ندارند و صرفا مشغول تحصیل و درس خواندن هستند.
دربارۀ مستندی از اظهارات برخی از اساتید و طلاب بازداشتی دارالعلوم زاهدان که روی خروجی برخی رسانههای داخلی قرار گرفته، این نکته یادآور میشود که افراد یادشده پیش از این پیغام فرستادهاند که تحت فشار نهادهای امنیتی مجبور به بیان بعضی مطالب خلاف واقع شدهاند. وضعیت زندانیان در بازداشتگاهها و نوع اعترافگیری از آنها در کشور ما برای هموطنان پوشیده نیست. کسی که با اجبار و تهدید سخنانی را به زبان میآورد، و سپس همان اظهاراتش با تقطیع پخش میشود، سخنانش هیچ ارزش عرفی و قانونی ندارد.
لازم به ذکر است هزاران ایرانیالاصل در سیستانوبلوچستان زندگی میکنند که مسئولان از اعطای مدارک هویتی به آنها امتناع کردهاند و پروندههایشان در ادارات ذیربط موجود است. سه تن از اساتید دارالعلوم زاهدان که از کشور اخراج شدهاند، تابعیت کشوری دیگر را ندارند و متولد همین کشور هستند و آنها معتقدند ایرانی اصیل هستند. لذا اتهامات مطرحشده در رسانههای وابسته به حکومت در این زمینه بیاساس است. این اتهام در حالی علیه اساتید و طلاب دارالعلوم زاهدان مطرح میشود که از بدو انقلاب تاکنون برخی از افراد مشغول در نهادهای مختلف اصالت غیر ایرانی دارند؛ این افراد که بعضا سمتهایی مهم داشتهاند، هویتشان برای مردم مشخص است، اما برخوردهایی که با مجموعۀ مسجد مکی صورت میگیرد در راستای فشار و تسویه حساب سیاسی است.
ضمنا اساتید و طلاب اخراجشده در مورد سرگذشت خود و نحوۀ اعترافگیری از خودشان به زودی روشنگری خواهند کرد.
دفتر مدیریت دارالعلوم زاهدان
۲۱ تیر ۱۴۰۲
- منبع خبر : پایگاه اطلاعرسانی شیخ الإسلام مولانا عبدالحمید