شیخالاسلام مولانا عبدالحمید صبح امروز (چهارشنبه ١ اسفند ١٣٩٧) در دیداری که جمعی از دانشآموختگان و دانشپژوهان مؤسسه مذاهب اسلامی قم، با ایشان در دارالعلوم زاهدان داشتند، ضمن توصیه بر تلاش برای تشکیل «امت واحده»، بر لزوم عبور نسل جدید از «فرهنگ تعصب» و ایجاد «تعدیل» در جامعه تاکید کردند. به گزارش سنتآنلاین به نقل […]
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید صبح امروز (چهارشنبه ١ اسفند ١٣٩٧) در دیداری که جمعی از دانشآموختگان و دانشپژوهان مؤسسه مذاهب اسلامی قم، با ایشان در دارالعلوم زاهدان داشتند، ضمن توصیه بر تلاش برای تشکیل «امت واحده»، بر لزوم عبور نسل جدید از «فرهنگ تعصب» و ایجاد «تعدیل» در جامعه تاکید کردند.
به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در این دیدار اظهار داشتند: ما امروز در شرایط بسیار متفاوت نسبت به گذشته زندگی میکنیم. در گذشته جهان اسلام با چنان مشکلاتی مواجه بوده است که علاوه بر درگیری و اختلاف مذاهب بزرگ اسلامی مانند شیعه و سنی، حتی در بین گرایشها و شاخههای داخلی این مذاهب نیز مشکلات و درگیریهایی وجود داشته است.
ایشان در ادامه افزودند: اما در شرایط کنونی مسائل بسیار بزرگتری از اختلافات جزئی که مذاهب اسلامی با یکدیگر داشتهاند وجود دارد و اکنون اصل «اسلام» در معرض خطر قرار دارد. در برههای از زمان غربیها خواستند که بهوسیلۀ اسلام جلوی پیشرفت تفکرات کمونیستی را بگیرند، اما اکنون که کمونیست تقریبا از بین رفته است غیرمسلمانان غرب و شرق «اسلام» را رقیب اصلی و مهم خودشان میدانند و برای حذف این دین نیز همچون حذف کمونیست برنامهریزی و تلاش دارند تا خودشان یکهتاز میدان باشند.
مدیر دارالعلوم زاهدان بر لزوم «اتحاد مسلمانان» در شرایط کنونی تاکید کردند و گفتند: در چنین شرایطی مسلمانان علیرغم اختلافات فقهی و عقیدتی جزئی که با هم دارند و این اختلافنظرها ناگزیر هستند، اما باید با یکدیگر متحد باشند. ما مسلمانان «امت واحده» هستیم و شیعه و سنی دو شاخۀ دین اسلام هستند و نیازی هم نیست که خودمان را درگیر مسائل اختلافی کنیم، زیرا ما در این زمینه هیچ مسئولیتی نداریم و هر کسی آنچه را حق بداند بر آن عمل میکند و فیصله در دست الله تعالی است.
امامجمعه اهلسنت زاهدان ادامه دادند: شیعه و سنی آنقدر مشترکات دارند که نیازی به پرداختن به مسائل اختلافی نیست. لذا باید فرهنگ «تعصب» را از بین ببریم و از این مرحله عبور کنیم و در این زمینه تعدیل ایجاد کنیم. ورود مذهبیون به عرصۀ سیاست باید سبب تعدیل در جامعه بشود. عبور از این مرحله با همت شما جوانان عزیز که متعلق به فرهنگ و شرایط جدید هستید امکانپذیر است.
ایشان خاطرنشان کردند: متاسفانه افرادی هستند که هنوز گرفتار فکرها و فرهنگهای پنجاه سال و صد سال گذشتهاند. اگر در بین شیعه و سنی افراد و شخصیتهایی وجود دارند که هنوز درگیر اندیشهها و فرهنگهای گذشته هستند، اما نسل جدید باید با دوراندیشی و سعهصدر از این فرهنگها و اندیشهها عبور کند. کما اینکه مردم در بسیاری از کشورها از این مرحله عبور کردهاند.
مولانا عبدالحمید گفتند: وجود «تعصبات مذهبی» در بین مسلمانان سبب شده است که دشمنان بر ما بخندند و با بهرهبرداری از این تعصبات در راستای منافع خود، مسلمانان را با همدیگر درگیر کنند. لذا این تعصبات به ضرر اسلام و مسلمانان است. ما باید برای منافع اسلام و مسلمین با هم متحد باشیم.
مدیر دارالعلوم زاهدان اظهار داشتند: بنده در یکی از سفرهای حج بیتاللهالحرام، در کنفرانسی که با عنوان «گفتمان وحدت» در مکه مکرمه برگزار شده بود، به این نکته تاکید کردم که در شرایطی که اروپا و کشورهای غربی برای منافع خودشان با هم «اتحادیه» تشکیل دادهاند و یهودیان و مسیحیان علیرغم اختلافات متعدد و بزرگی که دارند با هم متحد شدهاند، چرا مسلمانان علیرغم نقاط مشترکی که با هم دارند برای منافع اسلام با یکدیگر متحد نشوند؟!
ایشان در ادامه افزودند: وقتی این سخنان بنده با مخالفت تعداد معدودی از حاضرین در کنفرانس مواجه شد، بنده در پاسخ آنها آیۀ «قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَى كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ» [آل عمران: ۶۴] را خواندم و گفتم وقتی الله تعالی مسلمانان و اهل کتاب را به اتحاد بر مشترکات تاکید میکند، چرا مسلمانان نتوانند با هم متحد شوند؟
رئیس شورای هماهنگی مدارس دینی اهلسنت سیستانوبلوچستان در پایان سخنانشان تاکید کردند: بنده بههیچوجه فرهنگ «تعصب» را برای شیعه و سنی قبول ندارم و معتقدم باید این فرهنگ تغییر کند، پیروان هرکدام از مذاهب باید بر اساس مذهب خوشان عمل کنند و از اختلاف و بیاحترامی به مقدسات یکدیگر اجتناب کرده و حقوق همدیگر را مراعات کنند.