سنت‌آنلاین| جامعۀ مدرسین دارالعلوم زاهدان با صدور بیانیه‌ای، ضمن واکنش به اتفاقات خونین اخیر در زاهدان، از سومین بیانیۀ شورای تأمین استان سیستان‌وبلوچستان پیرامون جمعه خونین زاهدان که در تاریخ ۵ آبان صادر شده است، به شدت انتقاد کرد و محتوای آن را «تکرار ادعا و اتهامات سابق» و «توهین به شعور شهروندان» دانست. […]

 

سنت‌آنلاین| جامعۀ مدرسین دارالعلوم زاهدان با صدور بیانیه‌ای، ضمن واکنش به اتفاقات خونین اخیر در زاهدان، از سومین بیانیۀ شورای تأمین استان سیستان‌وبلوچستان پیرامون جمعه خونین زاهدان که در تاریخ ۵ آبان صادر شده است، به شدت انتقاد کرد و محتوای آن را «تکرار ادعا و اتهامات سابق» و «توهین به شعور شهروندان» دانست.

به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از سنی‌آنلاین، متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

«لَا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا» [النساء: ۱۴۸]
حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان در ۸ مهرماه ۱۴۰۱ که در آن صدها تن از نمازگزاران، مظلومانه شهید و زخمی شدند، چنان فاجعۀ بزرگ و هولناکی بود که قلب هر انسان باوجدانی را به درد آورد و موجب تأسف و تأثر تمام انسان‌های آزادۀ دنیا گردید.
متأسفانه در حادثۀ مذکور هم خون مردم ما در مصلای اهل‌سنت زاهدان و اطراف مسجد جامع مکی به زمین ریخته شد و هم با تبلیغات رسانه‌ای و صدور بیانیه‌هایی به این مردم مظلوم، انگ‌های ناصوابی همچون «تروریست»، «تجزیه‌طلب»، «آشوبگر» و «اغتشاشگر» زده شد که این اتهامات بی‌اساس مصداق نمکی بود که بر زخم‌های عمیق خانواده‌های شهدا و مجروحین و عموم مردم پاشیده شد.
اما تأسف‌برانگیزتر آنکه پس از گذشت نزدیک به یک ماه از حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان، درحالی‌که تمام اقشار مردم استان سیستان‌وبلوچستان- و بعضا خارج از این استان- اعم از علما، معتمدین و سران طوایف، دانشگاهیان، فرهنگیان و بازاریان و کسبه بر لزوم «دلجویی از خانواده‌های شهدا و مجروحین» و «رسیدگی بی‌طرفانه به حادثه و مجازات عاملان و آمران» تاکید داشتند، دیروز (۶ آبان) بعد از اقامۀ نماز جمعۀ اهل‌سنت زاهدان، نیروهای موسوم به «ضد شورش» با سد راه بازگشت نمازگزاران در خیابان‌های اطراف مسجد مکی و تیراندازی با گلوله‌های ساچمه‌ای و بعضا جنگی به طرف مردم در برخی نقاط شهر زاهدان، موجبات خشم بیشتر مردم را فراهم نمودند. متاسفانه در این تیراندازی‌ها نیز چند نفر از جمله یک کودک شهید و نزدیک به ۴۰ تن زخمی شدند. این در حالی‌ست که با توجه به توصیه‌ها و تاکیدات شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه، هیچ‌گونه تعرضی به اموال عمومی و دولتی صورت نگرفت، و اگر حضور گستردۀ نیروهای مسلح نظامی در خیابان‌ها و شلیک گلوله به سمت مردم نمی‌بود، همچون هفته‌های گذشته آرامش در شهر برقرار می‌شد و مردم بدون هیچ مشکلی به خانه‌های خودشان بازمی‌گشتند.
همچنین شورای تأمین استان سیستان‌وبلوچستان در سومین بیانیۀ خود که بازهم انتظارات در آن برآورده نشده است، در این بیانیه نیز که در بعضی موارد به‌نوعی توهین به شعور شهروندان و مردم نجیب زاهدان محسوب می‌شود، با تکرار اتهامات گذشته و ادعاهای غیرمستند سابق ازجمله: «حضور افراد مسلح» و «اقدام اغتشاشگران برای تصرف کلانتری ۱۶» سعی در توجیه تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی و لباس شخصی به سمت مردم بی‌گناه شده است.
ما مدرسین دارالعلوم زاهدان ضمن محکوم‌کردن کشتار نمازگزاران در جمعه خونین زاهدان و شهید و زخمی کردن شماری دیگر از نمازگزاران در ۶ آبان ۱۴۰۱، همچنان بر «رسیدگی عادلانه به حادثۀ جمعه خونین زاهدان» و «مجازات عاملان و آمران این حوادث» تاکید کرده و ضمن توصیۀ مسئولان به رعایت عقلانیت واقعی و اجتناب از اظهارات و اقدامات تحریک‌آمیز، نسبت به عواقب اجتماعی تعلل در رسیدگی بی‌طرفانه و عادلانه به پروندۀ حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان متذکر می‌شویم.

 جامعۀ مدرسین دارالعلوم زاهدان
۷ آبان‌ماه ۱۴۰۱