امروزه عامل و عللِ انحراف، گمراهی، فساد اخلاقی و عقیدتی فرزندان جامعه، به شکل غیر قابلِ تصوّری فرا گیر شده است. در شرایط کنونی، جامعهٔ ما با بحران‌های ناگواری مواجه شده است و در برابرآن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. جوانان جامعهٔ ما در منجلاب‌های گناه و فساد غوطه‌ور شده‌اند. جاذبه‌های کاذب، ذهن و روح‌شان […]

امروزه عامل و عللِ انحراف، گمراهی، فساد اخلاقی و عقیدتی فرزندان جامعه، به شکل غیر قابلِ تصوّری فرا گیر شده است. در شرایط کنونی، جامعهٔ ما با بحران‌های ناگواری مواجه شده است و در برابرآن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. جوانان جامعهٔ ما در منجلاب‌های گناه و فساد غوطه‌ور شده‌اند. جاذبه‌های کاذب، ذهن و روح‌شان را مسخر کرده و عوامل انحراف از هر طرف آنان را احاطه نموده است. پدران و مادران، برای مقابله با این مصائب و ناهنجاری‌های فکری و اخلاقی باید دیدی واقع بینانه بر این انحرافات داشته باشند و در مراوده با فرزندان، احساسِ مسؤلیت ڪنند تا بتوانند با احساسِ تعهد و شناخت درست از این فاجعهٔ مخاطره آمیز پیش‌گیری ڪنند. در غیر این صورت، نسل امروز دچار بزه‌کاری و گمراهی روز افزونی خواهد شد.
از مهم‌ترین عوامل انحراف و گمراهی فرزندانِ جامعه، «بی‌‌توجهی پدران و مادران» می‌تواند باشد.
طفلی که در خانه چشم به دنیا می‌گشاید، اگر موردِ نیک نگری و توجه پدر و مادر قرار نگیرد و از شفقتِ پدر و دلسوزی مادر محروم باشد، از چنین فرزندی چه توقعی می‌توان داشت؟ بی‌گمان فرزندی که پا به عرصهٔ گیتی می‌نهد، اگر از مهرِ مادر و حمایتِ پدر محروم باشد و در کانون گرمی هم پرورش نیابد، لاجرم به‌سوی اخلاقِ پست و عادت‌های ناشایست و عاری از احساسِ و عاطفه کشانده خواهد شد.
اگر چنانچه فرزند، بدون توجه و نظارت به حال خود رها شود و بدون هیچ‌گونه توجهی و محدودیتی به دست حوادث روزگار سپرده شود، بالاخره در تبهکاری و دریایی گناه غرق شده و بلای جان پدر، مادر و بار گران ملتِ خود خواهد بود.
از این‌رو باید پدران و مادران، نسبت به تربیت فرزندان و جگر‌گوشه‌های خودشان توجه کنند و از شیوه‌ صحیح و ارزشمندیی در تربیت آنان در زندگی بکار گرفته و ناهنجاری‌های آنان را پالایش و از انحراف‌شان جلوگیری کنند. عقیده‌ٔ فرزندان را درست و سالم کنند. اصول اخلاقی و اسلامی را به آنان بیاموزند تا از هر جهت برای دیگران الگو باشند و بتوانند نمونه‌ای مجسم از عمل صالح، اخلاقِ اسلامی و فداکاری برای جامعهٔ خود باشند.

✍️امان‌الله مخدومی