سنت‌آنلاین| دومین جلسه مدیران مدارس دینی شورای هماهنگی و علمای برجستۀ اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، امروز چهارشنبه (30 آذرماه 1401) در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد.

به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از سنی‌آنلاین، در این جلسه که با حضور مدیران مدارس و جمعی از اساتید مدارس دینی و علمای برجستۀ اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان و به میزبانی دارالعلوم زاهدان برگزار شد، پس از ارائه گزارشی از اوضاع آموزشی و اصلاحی مدارس عضو شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان، مواردی به تصویب رسید.

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید:
رمز بقای هر دین و فرهنگی در تعلیم و آموزش است
علما باید با مردم ارتباط داشته باشند
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید که ریاست جلسه را بر عهده داشتند، در ابتدای این جلسه و پس از قرائت گزارش بازرسان شورای مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، طی سخنانی نخست به اهمیت «تعلیم» اشاره کردند و گفتند: رمز بقای هر دین و فرهنگی در تعلیم و آموزش است. لذا ضروری است در رابطه با تعلیم و آموزش در جامعه برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد. به هر میزان که به «تعلیم» و «تزکیه» اهمیت داده شود به همان میزان در جامعه خیر و برکت می‌آید.
رئیس شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در ادامۀ سخنان‌شان مواردی همچون: «توجه به قرآن و حدیث»، «حفظ و فهم قرآن مجید»، «حفظ احادیث آنحضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم» و «اهتمام به تجوید قرآن» را در مدارس دینی اهل‌سنت مورد تاکید قرار دادند و مدیران و اساتید مدارس دینی را به «توجه ویژه برای پختگی طلاب در حفظ آیات و احادیث» و «تفقد علمی و تربیتی طلاب» توصیه و تاکید کردند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامۀ توصیه‌هایشان به مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت، خاطرنشان ساختند: لازم است مسئولین و مدیران مدارس نیز خودشان در مدرسه حضور داشته باشند تا با مشاهدۀ کمبودها و نیازها از نزدیک، رفع آن کمبودها برایشان آسان‌تر شود.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم «ارتباط علما با مردم» تاکید کردند و گفتند: باید مردم را دریابیم. اگر علما خوب و درست عمل کنند إن‌شاءالله مردم هدایت می‌شوند. باید با مردم ارتباط داشته باشیم و آنان را مورد تفقد قرار دهیم.

در ادامۀ نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، پیشنهاداتی از قبیل: «برنامه‌ریزی برای انجام تلاوت دسته‌جمعی در مدارس با حضور اساتید و طلاب» و «برگزاری کارگاه‌های روش تدریس برای اساتید مدارس در شهرستان‌های استان» مطرح شدند.

مصوبات دومین جلسه مدیران مدارس شورای هماهنگی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی ۱۴۴۴ هـ.ق (مصادف با ۱۴۰۱ هـ.ش) به شرح زیر است:

۱ـ با توجه به ضعف تجوید و روان¬خوانی قرآن مجید در بین طلاب، بر اساس مصوبه گذشته، تأکید شد در هر مدرسه یک ساعت تلاوت به صورت گروهی و دسته¬جمعی در هنگام صبح یا شب با حضور استادان و طلاب انجام پذیرد و الزامی گردد تا ضمن رفع ضعف¬های تجوید و روان¬خوانی، همه مشمول حدیث و روایتی که درباره اجتماعات قرآنی آمده است، قرار بگیرند.
۲- نظر به ضعف درسی بویژه علوم و فنون اساسی طلاب، تاکید شد نسبت به مصوبۀ قبلی مذاکره و در رابطه با روش و شیوه تدریس مدارس اجرا و عملی شود. البته با این تفاوت که مدارس هر شهرستان موظف¬اند حداقل ماهی یک¬بار کارگاه آموزشی و یا کلاس روش تدریس با حضور استادان با تجربه به عنوان «استاد راهنما» با موضوع یکی از رشته-های علمی همچون صرف، نحو، فقه، اصول فقه و غیره برگزار گردد.
۳- امتحانات نوبت سوم سال جاری از روز دوشنبه ۱۵ رجب ۱۴۴۴ (مصادف با ۱۷ بهمن ۱۴۰۱) آغاز و تا روز پنجشنبه ۲۵ رجب (برابر با ۲۷ بهمن) ادامه خواهد داشت و آغاز تصحیح اوراق از روز شنبه ۴ شعبان ۱۴۴۴ (مطابق با ۶ اسفند ۱۴۰۱) خواهد بود.
۴- امتحانات تجدیدی در ایام سه‌شنبه و چهارشنبه (۱۲ و۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲/ برابر با ۱۱ و ۱۲ شوال ۱۴۴۴) برگزار خواهد شد إن‌شاءالله.

 

  • منبع خبر : سنی‌آنلاین