«سیاست» و «اقتصاد» از محورهای بزرگی هستند که بعد از انقلاب وعدۀ بهبود آنها داده شد
به گزارش سنتآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: ۱۲ فروردین روز «رفراندوم جمهوری اسلامی» بود و مردم ایران بعد از پیروزی انقلاب در این روز پای صندوقها رفتند تا در یک همهپرسی، سیستم حاکم بر ایران اسلامی را انتخاب کنند. با توجه به اینکه اکثریت جمعیت ایران را مسلمانان تشکیل میدهند، قریب به اتفاق مردم در این روز به «جمهوری اسلامی» رأی دادند و اعلام کردند که خواهان نظام «اسلامی» از نوع «جمهوری» هستند.
ایشان در ادامه خاطرنشان ساختند: مردم ایران، که بنده هم یکی از این مردم بودم که رأی دادم، در آن روز به این امید رأی دادند که در کشور عدالت و آزادی برقرار میشود. در آن روزها سرودهای زیبایی با مضمون آزادی سر داده میشد؛ «فردا که بهار آید، آزاد و رها هستیم». در آن روزها «عدالت»، «آزادی»، «مساوات» و «برابری و برادری» جزو شعارهای محوری بودند. در آن روزها همۀ ما وعدهها و نویدهای بسیار بزرگی دادیم.
خطیب جمعه زاهدان افزودند: «اقتصاد» یکی از محورهای بزرگ است. در آن روزها وعده داده شد که چنان اقتصاد ریشهای و بزرگی خواهیم داشت که در کشور فقر و تنگدستی از بین خواهد رفت و تمام سرمایههای کشور در داخل هزینه خواهند شد، زیرا در آن زمان نیز این انتقاد وجود داشت که چرا کشورهای بزرگ سرمایههای ایران را میبرند، درحالیکه ملت باید از این سرمایهها استفاده کند.
ایشان گفتند: «سیاست» یکی دیگر از محورهای بزرگ است و آن زمان وعده داده شد که مردم آزادی سیاسی و آزادی بیان و قلم خواهند داشت تا بتوانند حرف بزنند و انتقاد کنند و مسائل را به چالش بکشند. مردم ایران آزادیهای صدر اسلام و دوران حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم و خلفای راشدین و حضرت علی رضیاللهعنهم را در ذهن داشتند و انتظار تحقق آن آزادیها را داشتند.
نظام «جمهوری اسلامی» با ارادۀ مردم برپا شد؛ نه از طریق کودتا و اسلحه
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: نظام «جمهوری اسلامی» با ارادۀ مردم برپا شد. این نظام و حکومت از طریق کودتا و نظامی و اسلحه روی کار نیامد. مردم در انقلاب اسلامی اسلحه نکشیدند، کشته شدند اما نکشتند و این حکمت بزرگی در پیروزی انقلاب بود. اگر مردم با اسلحه میجنگیدند حکومتِ آن زمان به مراتب قدرتمندتر از مردم بود و میتوانست مردم را بزند، اما مردم با شعار به میدان آمدند.
ایشان افزودند: «جمهوری اسلامی» را مردم آوردند. علما در صف مقدم بودند و دانشگاهیان و دانشجویان و تمام طیفها و احزاب و گروههایی که قبلا اینجا فعالیت داشتند و اکنون بسیاری از آنها نامشان از یادها رفته است، همراهی کردند. زنان و جوانان حماسه آفریدند و انقلاب را پیروز کردند و «جمهوری اسلامی» را آوردند.
اقتصاد کشور متزلزل است و ثبات اقتصادی وجود ندارد
اگر «ثبات سیاسی» نباشد «ثبات اقتصادی» هم نخواهد بود
امامجمعه زاهدان در ادامه افزودند: مردم معتقدند وعدههایی که آن زمان داده شد متحقق نشدند. اکنون «اقتصاد» چنان ضربه خورده است که روزانه افت دارد، بهطوریکه اگر انسان شب بخوابد و صبح بیدار شود میبیند که ارزش پول کشور افت کرده و این بیانگر یک اقتصاد متزلزل است.
ایشان تاکید کردند: اگر «ثبات اقتصادی» نباشد زندگی مشکل میشود. اینکه یک کاسب و تاجر ارزان بفروشد و گران بخرد، به چه امیدی میتواند تجارت کند؟! تجارت فقط در داخل کشور نیست که با «تومان» انجام شود، بلکه تمام تجارتهای بیرونی با دلار و ارز خارجی انجام میشوند. لذا وقتی این پایه و ستون ثبات نداشته باشد و همواره متزلزل باشد کار خیلی دشوار میشود.
ایشان تصریح کردند: مهمتر از همه اینکه اگر «ثبات سیاسی» نباشد و تزلزل سیاسی وجود داشته باشد، علاوه بر سیاست، اقتصاد هم ضربه میخورد. سیاست و اقتصاد با هم گره خوردهاند. بنده معتقدم اگر شما برای حل مشکلات اقتصادی کشور تمام متخصصان و اقتصاددانان دنیا را جمع کنید نمیتوانند برای اقتصاد کاری بکنند، زیرا این مشکل با سیاستمداران حل میشود؛ وقتی مغزهای متفکر سیاسی و انسانهای شایسته سیاستهای داخلی و خارجی را تنظیم کنند و سیاست ثبات پیدا کند آن زمان اقتصاد هم ثبات پیدا میکند. بعضی میگویند این مدیران از اقتصاد چیزی نمیدانند، درحالیکه تا زمانی که سیاستها به درستی تنظیم نشوند اگر این مدیران، اقتصاد بلد باشند هم کاری از دستشان برنمیآید. وقتی مدیرِ اقتصادی برنامهریزی کند و شب بخوابد و صبح بیدار شود و ببیند دلار بالا رفته است چه کاری میتواند بکند؟ معجزه که نمیتواند بکند. لذا «سیاست» و «اقتصاد» دو پایۀ بزرگ هستند که اگر آنها را نادیده بگیرید دیگر هیچ چیزی باقی نمیماند.
مولانا عبدالحمید افزودند: تمام رؤسای جمهوری که آمدهاند شعار دادهاند که معیشت و اقتصاد مردم را درست میکنیم. اکنون بهبود اقتصاد و معیشت مردم کجاست؟ مردم پریشان هستند. اقتصاد باید ریشهای و صحیح مدیریت شود. کشورهایی هستند که باوجود گذشت صد سال، اقتصادشان نهتنها متزلزل و ضعیف نشده، بلکه تقویت هم شده است و این به نحوۀ مدیریت بستگی دارد.
تمام نظامهای دنیا برای بقا به «حمایت مردم» نیاز دارند
امامجمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: نکتۀ بسیار مهم آن است که وقتی یک ملت «جمهوری اسلامی» یا هر نظام و سیستم دیگری را انتخاب میکند، باید برای بقای آن نظام در صحنه حضور داشته باشد. ما در طول چهلوپنج سال انقلاب این را تکرار کردیم که این نظام و سیستم را «مردم» آوردهاند و «سلاح» نیاورده است و اسلحه نمیتواند این نظام را نگهداری کند، بلکه حمایت مردم میتواند نظام را نگه دارد. امروز ببینید که چقدر ریزش صورت گرفته است! اینکه بعضی میگویند رفراندوم برگزار شود و مسئولین حاضر به برگزاری همهپرسی نیستند چون [مسئولین] نتیجه را میدانند و میبینند وضعیت چیست و ملت ناراضی است.
ایشان تاکید کردند: تمام نظامها و سیستمهای دنیا، اسلامی باشند یا غیراسلامی، به مردم نیاز دارند. بزرگترین سیاست برای نگهداری هر نظام و سیستمی، نگهداری مردم است. بنده معتقدم اولین قدرت متعلق به «الله» و دومین قدرت در عالَم اسباب از آنِ «مردم» است. الله تعالی به پیامبرش میفرماید: «یا أیها النبی حسبک الله و من اتبعک من المؤمنین»؛ ای پیامبر! الله و مردم برای تو کافی هستند.
آمریکا و اروپا در رابطه با جنگ غزه از جانب ملتهای خود تحت فشار هستند
جامعه جهانی و تمام کشورهای دنیا جلوی ظلم اسرائیل را بگیرند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: بنده این را قبول ندارم که دولت آمریکا بالاترین قدرت را دارد، بلکه به نظر بالاترین قدرت را ملت آمریکا دارد نه دولت آمریکا؛ چنانکه امروز میبینیم در موضوع جنگ غزه علیرغم اینکه دولت و مجلس آمریکا حامی اسرائیل هستند، اما اکثریت ملت آمریکا با جنگ غزه مخالفاند و میبینیم که اکنون دولت آمریکا مقداری سیاست خودش را در این رابطه تغییر داده است. اروپا نیز از جانب ملت خودش تحت فشار است که باید جنگ غزه متوقف شود، زیرا یک جنگ ویرانگر و نابرابر است و اسرائیل مردم غزه را قتلعام میکند.
مولانا عبدالحمید گفتند: اگر شبهنظامیان فلسطینی در حملۀ ۷ اکتبر حدود هزاروششصد نفر از اسرائیلیها را کشتند، اسرائیل هم به همان اندازه از کسانی که این کار را کردند میکُشت، اما چرا زن و کودک و بیگناه را قتلعام و شهرها و بیمارستانها را ویران میکند؟! اسرائیل میخواهد انتقام هولوکاست را هم از مردم غزه بگیرد، درحالیکه مردم غزه هیچ نقشی در این جریان نداشتهاند.
ایشان افزودند: اینکه شب و روز بمب و آتش مثل باران بر سر مردم غزه بریزد و این مردم قتلعام و آواره بشوند، این را نه الله تعالی قبول میکند و نه انسانهای عاقل و آزاده و منصف. اسرائیل مرتکب ظلم شده است و جامعه جهانی و تمام کشورهای دنیا باید دست ظالم را بگیرند.
سیدنا علی رضیاللهعنه از شخصیتهای مقبول جهان است
امامجمعه زاهدان در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به درپیشبودن ایام شهادت حضرت علی رضیالله عنه، اظهار داشتند: سیدنا علی رضیاللهعنه یکی از شخصیتهای مقبول جهان است و تمام مسلمانان ایشان را قبول دارند. اعتقاد ما آن است که تمام صحابه و اهلبیت رسولاللهعلیهوسلم انسانهای بزرگ و شایستهای هستند، زیرا تربیتیافتۀ انسانی هستند که صاحب وحی و معجزه و مورد توجه خاص الله تعالی بود.
ایشان افزودند: هیچ استادی از مادر زاییده نشده است که مانند رسولالله صلیاللهعلیهوسلم و حضرت ابراهیم علیهالسلام و پیامبران، ماهر باشد. هر کس جایگاه و مهارتش در حد خودش قابل تقدیر است، اما حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم ماهرترین استاد است و تمام شاگردان ایشان زبده و مخلص بودند. البته بر اساس دیدگاه اهلسنت، صحابه معصوم نبودند و دچار گناه و لغزش شدهاند، اما در قرآن مجید هر جا بحث لغزش صحابه مطرح شده، بلافاصله بعد از آن عفو الله تعالی هم ذکر شده است که صحابه مورد عفو قرار گرفتهاند.
- منبع خبر : پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان