سنت‌آنلاین| دومین نشست مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی جاری، امروز پنجشنبه (8 آذرماه 1403) به میزبانی حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش برگزار شد.

به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از سنی‌آنلاین، در این جلسه که شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید ریاست آن را بر عهده داشتند، موضوعاتی ازقبیل: «دلایل افت تحصیلی و ریزش طلاب»، «برنامۀ درسی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان»، «تعطیلی مدارس دینی سیستان‎‌وبلوچستان در تابستان» و «تعیین زمان برگزاری امتحانات نهایی شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان» مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

«تامین آزادی‌های مذهبی اهل‌سنت در تعلیم و سایر موارد در سطح کشور بر اساس قانون اساسی»، «تعیین مسئول اهل‌سنت برای بخش امور اهل‌سنت شهرستان‌ها و استان‌های سنی‌نشین» و «استقلال اوقاف اهل‌سنت و یا حداقل حضور اهل‌سنت در سازمان اوقاف کشور» از دیگر مسائلی بودند که علمای برجسته و مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در این نشست بر آنها تاکید کردند.

مولانا عبدالحمید: «هم‌اندیشی در راستای پیشرفت مدارس دینی» هدف برگزاری این نشست است/ توجه به بخش‌های «تعلیم» و «تبلیغ» از وظایف ذاتی علماست/ ارتباط اصلاحی علما با مردم سبب رونق مدارس و مساجد می‌شود
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، مسئول شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، طی سخنانی ضمن تشکر از مسئولان حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش به‌خاطر میزبانی این جلسه، «هم‌اندیشی در راستای پیشرفت مدارس دینی» را هدف اصلی برگزاری نشست مدیران مدارس عنوان کردند.
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان «برنامه‌ریزی و تلاش برای آبادانی و رونق مدارس» و «ارتباط با مردم در جهت تقویت دیانت» را از وظایف اصلی علما دانستند و گفتند: بقای مساجد و مدارس دینی در بقای دیانت و دینداری تودۀ مردم و جامعه است. اگر در جامعه غفلت و گناه باشد و مردم در اقامه نماز و عمل به سایر دستورات دین کوتاهی کنند طبعا اثرات منفی آن متوجه مساجد و مدارس دینی نیز می‌شود. اگر علما با مردم ارتباط داشته باشند و مردم را به سوی دین دعوت دهند این ارتباط موجب آبادی مدارس از نظر مادی و معنوی می‌شود. ما بعد از اتکا به خداوند متعال، به حمایت مادی و معنوی مردم نیاز داریم.

امام‌جمعه زاهدان افزودند: نقش علما در بخش‌های «تعلیم» و «تبلیغ» بسیار سنگین است و تلاش در این راستا جزو مسئولیت‌ها و رسالت‌های ذاتی علماست. اگر علما به این رسالت عمل کنند می‌توان امیدوار شد که در میان مردم بیداری بیاید و یا حداقل بی‌دینی در جامعه کمتر شود. لذا علما باید با مردم ارتباط اصلاحی داشته باشند و از هر فرصتی برای ادای رسالت و مسئولیت خویش استفاده کنند.

مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه پیرامون پیشرفت مدارس گفتند: اصحاب مدارس باید برای آبادانی و پیشرفت مدارس نیز بسیار تلاش کنند. تجربۀ گذشته نشان داده که اگر مسئولین و اساتید مدرسه به وضعیت درس و حضور و غیاب طلاب در کلاس‌های درس و همچنین سایر نیازهای ظاهری و باطنی طلاب به‌طور کامل و جدی رسیدگی کنند مدرسه پیشرفت می‌کند و آباد می‌شود.

مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان در نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، بر «حفظ امنیت استان» و «پیگیری خواسته‌ها و مشکلات از راه‌های قانونی» نیز توصیه و تاکید کردند.

«تشکیل کمیته بررسی برنامه درسی هشت‌ساله»، «موافقت با طرح جدید تعطیلات مدارس دینی اهل‌سنت استان در تابستان (تیر، مرداد و ماه مبارک رمضان) و تشکیل کمیته‌ای در رابطه با نحوۀ اجرای این طرح» و «برگزاری امتحانات نوبت سوم سال تحصیلی جاری از شنبه ۱۷ رجب ۱۴۴۶ (مصادف با ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳) تا سه‌شنبه ۲۷ رجب (۹ بهمن)» ازجمله مصوبات دومین نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی جاری هستند.

 

  • منبع خبر : سنی‌آنلاین