جلسه اصلاحی روز دوشنبه(۲۲ مهر ماه ۹۸) مولانا عبدالحکیم سیدزاده: 💠 موضوع: قیام اللیل 🔹(إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا°إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا°وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا.) «مزمل ۸-۷-۶» خداوند متعال در ابتدای سوره مزمل دستور می دهد به قیام اللیل در این آیات علت قیام اللیل را بیان می […]

عبادت شبانهجلسه اصلاحی روز دوشنبه(۲۲ مهر ماه ۹۸) مولانا عبدالحکیم سیدزاده:

💠 موضوع: قیام اللیل

🔹(إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا°إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا°وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا.) «مزمل ۸-۷-۶»

خداوند متعال در ابتدای سوره مزمل دستور می دهد به قیام اللیل در این آیات علت قیام اللیل را بیان می کند : ای انسانی که خوابیده ای ، خود را با پتو و… پیچانده ای شب بر خیز.
✅ علت و فلسفه اش این هست که «إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا» ناشئه چیز نوپیدا را می گویند السحاب الناشهٔ یعنی ابری که تازه پدید آمده است، اون عبادتی که در ساعات شب پدید می آید، بر نفس فشار وارد می کند و آن را پایمال می کند.
تاریکی های نفس را از بین می برد، و این بر نفس بسیار سنگین است چرا که انسان خواب را دوست دارد بخصوص در فصل تابستان که هوا مساعد، و تمامی امکانات فراهم باشد و این بر نفس فشار و سنگینی وارد می کند.
پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید: (عَلَيْكُمْ بِقِيَامِ اَللَّيْلِ فَإِنَّهُ دَأْبُ اَلصَّالِحِينَ قَبْلَكُمْ.)
قیام لیل را بر خود لازم بگیرید چرا که سنت همه افراد نیک و صالح بوده است، پیامبران، اصحاب، اولیا، صلحا همه شب زنده دار بودند.

⭐️ قیام اللیل گناهان را از بین می برد زیرا در این اوقات انسان تدبر می کند در آیات قرآن کریم در نتیجه پند می گیرد.

کفاره گناهان است زیرا در قیام لیل انسان بلند می شود نوافل می خواند و استغفار می کند (وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ) «ذاریات-۱۸»
حضرت جُنید بغدادی که «سید الطائفه کاروان طریق سلوک» هست می فرماید: تمام عبارات، تشکیلات، سخنان همه رفتند و تنها چیزی که به ما فایده داد همین چند رکعتی بودند که در شب ها می خواندیم.
در قرآن آمده (وَأَقْوَمُ قِيلًا) مراد این است که در این هنگام سخن راست تر و درست تر است، آن سخن درست است که در آن دهان و قلب با هم موافق باشند، هر عبادتی که در این هنگام انجام می گیرد با توجه به موافقت قلب و دهان انسان در آن تدبر می کند و آن را می فهمد، و نسبت به آن متأثر می گردد.
خداوند آخر شب را اختصاص داده است برای قیام لیل چرا که در این زمان مزاحم درونی «شهوت و شکم» و بیرونی وجود ندارد، و تجلی خداوند متعال در این زمان انجام می گیرد، در حدیث صحیح می آید که الله متعال در آخر شب تجلی می نماید بر آسمان دنیا، در این زمان معشوق تجلی پیدا می کند بر عاشق ، زمان حضور به درگاه آقاست، از این جهت است که خداوند متعال می فرماید کیست که از من بخواهد و به او عطا کنم.
روح انسان از بالا و عالم پاک است، اتصالی در آنجا با الله متعال داشته است (أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ)«أعراف-۷۲»، زمانی که در این دنیای آلوده پا گذاشت، وابسته به مادیات گشت، می طلبد که فرصتی باشد که اتصال روح با الله دباره صورت گیرد و بهترین فرصت قیام لیل هست برای اتصال روح با پروردگار.
💫(إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا)
می فرماید شما در روز هم عبادت زیاد دارید، پیامبر «صلی الله علیه وسلم» در تمام اوقات ذکر می کردند.
در تفقد زوجات جهاد و … بودند و این ها خود عبادت هستند، در روز ارتباط با خالق و مخلوق است اما در شب ارتباط فقط با خالق است و با دیگران ارتباط قطع می شود .
💫(وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا.)
همیشه نام الله را یاد کنیم؛ در زمان ذکر از همه چیز خود را قطع کن، در قیام لیل هم انقطاع از غیر خدا صورت گیرد، «تبتل» یکی از مقامات سلوک است.
مراد آیه قرآن از تبتل الیه تبتیلا قطع ارتباط در زمان ذکر با غیر الله است، وقتی ذکر می کنید ذهن به طرف صفات الله متعال باشد صفات الله را تصور کند.
✅ طریقه «تبتل» را شاه عبدالعزیز دهلوی رحمه الله بیان می کند:
✨مکان خالی و تاریک را بر گزیدن، که روشنایی چشم را بطرف خود جلب نکند؛
✨به طرف قبله نشستن؛
✨چادر را بر خود انداختن، مشغول شدن به ذکر و یاد الله متعال